"FERM" het vroegere "KVLV" Machelen aan de Leie

Je vindt wat je zoekt bij FERM

Nieuwsbrief oktober 2019

Een reactie plaatsen

Uitnodiging tot vernieuwing lidmaatschap KVLV-Vrouwen met vaart Machelen 2020

Zoals elk jaar krijg je van ons een uitnodiging om je lidgeld te betalen. Ook voor ons feestjaar 2020 betaal je slechts 30 euro. Tal van feestactiviteiten met diverse extra’s staan op de agenda omdat we al 100 jaar goed bezig zijn. Wil je ook meevieren, dan schrijf je liefst voor 31 oktober 2019 30 euro over op rekening van KVLV Machelen, Veerstraat 19, 9870 Machelen: BE11 3900 7153 6848.

Donderdag 26 september om 13u30 nodigt KVLV Olsene ons uit op hun kookles

Wokken,  lekker en snel met Vera Criel in het ontmoetingscentrum.

Een wok is onmisbaar in de eigentijdse keuken. Je maakt er de heerlijkste gerechten mee, het gaat super snel en de  variaties zijn eindeloos. Pittig en pikant of net niet, klassieke recepten of een vleugje wereldkeuken.

Inschrijven niet nodig.

Woensdagavonden in oktober om 19u: naaiatelier in Guldepoort

Ons bestuurslid Frieda De Wever helpt je bij al je verstel-en naaiwerk. Wie  wil  deelnemen, neemt best contact op met haar: 09/386 17 62.

Donderdagnamiddag of -avond 10 oktober: kookles “Italiaanse favorieten”

Mevrouw Karine Tanghe maakt de Italiaanse mama in jou wakker. Volgende Italiaanse favorieten zoals spaghetti frutti di mare, gegratineerde penne met kip, Italiaanse panna cotta met appelsien,.. maak jij binnenkort ook  lekker zelf klaar. Gelieve proefgerei mee te brengen aub.

Waar? Guldepoort om 14u of 19u

Bijdrage? 5 euro ter plaatse te betalen, drankje en kopie recepten inbegrepen.

Om praktische redenen op voorhand en tot donderdag 3 oktober inschrijven voor één sessie bij Lydie De Prins 09/380 89 49 of lydie.deprins@skynet.be

                                                                                           

Zondag 20 oktober om 9u30: (klein)kinderen baas in de keuken!

Kids vanaf 3 jaar worden om 9u30 in de Guldepoort verwacht om samen de bestuursleden en enkele kookmama’s/oma’s eenvoudige en leuke gerechtjes te bereiden. Vanaf 11u30 kunnen de kinderen opgehaald worden. Aansluitend start de familiebrunch met een aperitief waarna jullie kunnen genieten van het hele assortiment van heerlijke kindvriendelijke bereidingen gemaakt door jullie hartendieven.  Deze brunch is een echt familiegebeuren. We verwachten de ouders, grootouders om mee te genieten van al dat lekkers in een gezellige sfeer.

  • Voor alle (klein) kinderen vanaf 3 jaar tot …   van 9u30 tot 11u30: kookworkshop
  • Voor kinderen/ouders/grootouders: vanaf 11u30 familiebrunch
  • Kostprijs: workshop koken met kids 5 euro per kind (recepten inbegrepen)
    Voor de familiebrunch vanaf 11u30 vragen we 5 euro per persoon. Voor kinderen die deelgenomen hebben aan de workshop is de brunch gratis

Inschrijven voor zondag 13 oktober bij Lydie De Prins  09/380 89 49 of lydie.deprins@skynet.be Gelieve naam en leeftijd van het kind door te geven voor de kookworkshop en het aantal personen voor de brunch.

Vrijdag 25 oktober om 20u nodigt KVLV Kruisem ons uit voor een lezing door Nic Balthazar ‘Verander de klimaatverandering’ in de Mastbloem te Kruisem.

De klimaatcrisis is zonder twijfel de grootste ramp die de mensheid ooit heeft bedreigd. Toch lijken we er niet van wakker te liggen. In deze interactieve lezing probeert de filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar uit te leggen waarom hij zich zorgen maakt. En hij zou geen film- en televisiemaker zijn mocht hij dat niet doen met een hoop filmpjes en beeldmateriaal.

Nic Balthazar breekt een lans voor een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. Durven veranderen dus. Ook om de klimaatverandering te veranderen.

Inkom: 10 euro

Auteur: Ferm Machelen

neem contact met Annette.neirynck@belgacom.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s